mesologgi 01Φίλες και Φίλοι,

ευχαριστώ όλους εσάς για την παρουσία σας εδώ σήμερα στην κεντρική μας προεκλογική συγκέντρωση στο Μεσολόγγι. Τρεις μέρες έμειναν για την εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαϊου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που είστε εδώ για να μοιραστώ μερικές σκέψεις μαζί σας.

Με αρκετούς από εσάς πέρασα αρκετό χρόνο τους τελευταίους μήνες προκειμένου να φτιάξουμε ένα αξιόμαχο και αποτελεσματικό ψηφοδέλτιο αλλά και για να γνωρίσω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που σας απασχολούν, να τα ακούσω από τον καθένα από εσάς. Αν θέλετε έχω κάνει και την προσωπική μου πραγματική δημοσκόπηση και ιεράρχηση των προβλημάτων από την επαφή με καθένα από εσάς. Προβλήματα που κάποιοι άφησαν να γιγαντωθούν και να είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμα. Κάτι τέτοιες στιγμές αισθάνομαι ότι η Δημοκρατία είναι το καλλίτερο πολίτευμα. Αρκεί να συμμετέχουν οι πολίτες στις διαδικασίες γιατί διαφορετικά γίνεται ολιγοκρατία, οι λίγοι αποφασίζουν για τους πολλούς. Σας καλώ λοιπόν όλους την Κυριακή που μας έρχεται να πάτε στην κάλπη. Υπάρχουν οκτώ υποψήφιοι Δήμαρχοι και πάνω από οκτακόσιοι υποψήφιοι Σύμβουλοι στη διάθεσή σας. Προετοιμαστείτε λίγο διαβάζοντας και επιλέξτε τους καλύτερους.

Είναι η ώρα του Λαού!! Την Κυριακή που μας έρχεται μπορείτε να στείλετε στο σπίτι τους αυτούς οι οποίοι σας κορόιδεψαν, αυτούς που χάθηκαν την επόμενη των εκλογών και εμφανίστηκαν πάλι τώρα να διεκδικήσουν την ψήφο σας. Και δεν μιλάω μόνο για τη Δημοτική Αρχή. Υπάρχουν κι άλλοι που διεκδικούν την ψήφο σας οι οποίοι εμφανίζονται παραμονές εκλογών και μετά χάνονται. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε τα παρουσιολόγια των δημοτικών συμβουλίων. Πόσες προτάσεις κατατέθηκαν άραγε για το Μεσολόγγι και για το Δήμο ολόκληρο και από ποιους στα Δημοτικά συμβούλια; Θα είχε ενδιαφέρον να είχαμε τα στατιστικά αυτά στοιχεία και όχι μόνο για την τελευταία θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν θα ασχοληθώ όμως άλλο φίλες και φίλοι με το χθες. Δεν θα ασχοληθώ με τις προεκτάσεις του κεντρικού φθαρμένου συστήματος, στην περιοχή μας.

Προτιμώ να μιλήσω για αυτό που έρχεται, να μιλήσω για το συνδυασμό μας. Φίλες και φίλοι, έχουμε όραμα που το περάσαμε στο όνομα του συνδυασμού μας. Το όραμά μας, η έμπνευσή μας είναι τα παιδιά μας. Οφείλουμε να τους παραδώσουμε ένα καλλίτερο Δήμο, ένα καθαρό περιβάλλον και δουλειές!! δουλειές να μείνουν στον τόπο τους !! Τα νέα παιδιά φεύγουν οι πόλεις και τα χωριά μας μαραζώνουν και εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε.

Μεσολογγίτες και Μεσολογγίτισσες έχουμε την καθαρότητα και τη θέληση να σας κοιτάξουμε στα μάτια να πούμε τα προβλήματα και να ριχτούμε στη μάχη να τα νικήσουμε.

Φίλες και φίλοι,

                         είμαι 41 ετών έτοιμος να δουλέψω για όλους εσάς μαζί με τους συνεργάτες μου, έτοιμοι για τη μεγάλη ανατροπή. Για τα επόμενα πέντε χρόνια δεσμεύομαι να είμαι εδώ μαζί σας να παλεύω για το καλό του τόπου αχρωμάτιστα και ακομμάτιστα. Γιατί φίλες και φίλοι το άκουσα και αυτό από άσπονδους φίλους μου. Ο Καραπάνος λέει θα φύγει για να γίνει βουλευτής ή κάτι άλλο και κάποιος άλλος θα είναι Δήμαρχος. Αν έχουν αυτή την απορία γιατί δε ρωτούν επίσημα; Δεν πειράζει, απαντάω εγώ επίσημα και σας λέω ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια με την εντολή σας θα είμαι εδώ παρόν για να πάμε τον τόπο μπροστά.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συγκρίνετε και να απαντήσετε πραγματικά μέσα σας στο ερώτημα : «Ποιος μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα;» Πλέον αυτή η ερώτηση μας αφορά όλους. Όπως δεν πειραματιζόμαστε όταν πρόκειται για ένα θέμα προσωπικό ή της οικογένειάς μας έτσι δεν πρέπει να κάνουμε πειράματα στην τοπική μας κοινωνία.

Φίλες και φίλοι, ο Δήμος είναι το σπίτι μας και για το σπίτι μας όλοι θέλουμε το καλλίτερο. Και δεν υπάρχει πλέον καμμία αμφιβολία, ότι το καλλίτερο ψηφοδέλτιο θα κόψει πρώτο το νήμα. Στις 18 Μαϊου το βράδυ θα καταλάβετε τι εννοώ.

Εγώ το έχω ήδη καταλάβει κάνοντας τις μετρήσεις μου στο δρόμο όπου κάθε μέρα βλέπω την αγάπη σας, την αγωνία σας και την αποδοχή που έχει ο συνδυασμός μας.

Φίλες και φίλοι το νερό έχει μπει στο αυλάκι και έχουμε πολλή δουλειά για τα επόμενα πέντε χρόνια. Έχουμε δουλειά για να εξασφαλίσουμε τα μικρά και αυτονόητα αλλά και τα μεγάλα που θα δώσουν ώθηση στο Δήμο. Και εδώ οφείλω να αναφερθώ λίγο στα προβλήματα ονομαστικά. Εμείς έχουμε εκδώσει το προεκλογικό μας φυλλάδιο που ήδη έχετε στα χέρια σας και μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του συνδυασμού μας. Εκεί μπορείτε να δείτε τις απόψεις μας σύντομα. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μην αναφερθώ ονομαστικά σε κάποια θέματα ξεκινώντας από αυτό που λέγεται καθημερινότητα.

Τα σκουπίδια ξεχειλίζουν από τους κάδους σε όλο το δήμο και τη νύχτα φοβάσαι να περπατήσεις γιατί δεν υπάρχει φωτισμός, σήμανση δεν υπάρχει ή αν υπάρχει δεν είναι αποτελεσματική σε χώρους που κυκλοφορούν παιδιά, δεν υπάρχουν διαβάσεις πεζών και άλλα πολλά. Αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η σχέση των εργαζομένων του Δήμου θα μπει σε νέα βάση με τη Δημοτική Αρχή. Πιστεύουμε σε αυτούς, πιστεύουμε ότι χωρίς αυτούς δεν γίνεται να πάμε μπροστά και είναι τεράστιο λάθος να τους απαξιώνουμε. Ταυτόχρονα προχωράμε σε συντήρηση όλου του εξοπλισμού στην καθαριότητα και νέο προγραμματισμό για κάθε τομέα που αφορά την καθαριότητα. Οι παρεμβάσεις στον τομέα αυτό μαζί με τον επανέλεγχο αλλά και σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ σε συνδυασμό με την εγκατάσταση και λειτουργία κεντρικού συστήματος κομποστοποίησης θα δώσουν λύσεις στον τομέα των απορριμάτων και των σοβαρών περιβαλλοντικών επιπτώσεων αυτών.

Επίσης θεωρούμε αυτονόητη την ύπαρξη φωτισμού μέσα σε όλες τις κατοικημένες περιοχές και θα επιδιώξουμε καταγραφή και αποκατάσταση υπαρχόντων φωτιστικών αλλά και εγκατάσταση νέων όπου απαιτείται.

Και για να πάω και πιο κάτω. Θεωρούμε αυτονόητο όλοι οι κάτοικοι του δήμου μας να πίνουν καθαρό και υγειϊνό νερό. Αν είναι δυνατόν σε μια περιοχή γεμάτη από νερά να μην υπάρχει σωστή ποιότητα νερού σε μεγάλο μέρος του δήμου. Θα δουλέψουμε με τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΜ για να πετύχουμε ποιοτική παροχή ύδρευσης, αποχέτευση παντού αλλά και σωστή λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών. Με τις σωστές επενδύσεις θα καταφέρουμε να σώσουμε και να βάλουμε στο σωστό δρόμο την επιχείριση η οποία δεν σας κρύβω ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί.

Ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί είναι ο έλεγχος όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων από πλευράς αδειοδοτήσεων. Το κεντρικό γήπεδο του Δήμου μας δεν έχει άδεια, τι άλλο να πω; Η βελτίωση των εγκαταστάσεων που είναι στους στόχους μας μπορεί να γίνει από ευρωπαϊκά προγράμματα αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες άδειες.

Ταυτόχρονα θα κάνουμε παρεμβάσεις και στο οδικό δίκτυο ευθύνης του δήμου ώστε να βελτιωθεί και να γίνει ασφαλέστερο κάνοντας διαγραμμίσεις, κατάλληλη σήμανση και φωτισμό

Θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στα σχολεία με στόχο να είναι ασφαλή για τα παιδιά μας και θα επιδιώξουμε να ανανεωθεί η συμφωνία παραχώρησης οικοπέδου για το νηπιαγωγείο του χωριού η οποία κινδυνεύει να λήξει χωρίς να γίνει κανένα έργο.

Και έρχομαι σε φλέγοντα θέματα της περιοχής. Τ.Ε.Ι. και Νοσοκομείο είναι για εμάς έννοιες κλειδιά. Θα στηρίξουμε τα δύο αυτά ιδρύματα με νύχια και με δόντια. Θεωρούμε ότι η περιοχή μας μαζί με τους όμορους Δήμους ανατολικά και Δυτικά, δικαιούται Νοσοκομείο ανεξάρτητο και οι κάτοικοι κατ’ ελάχιστον την εποχή που ζούμε δικαιούνται περίθαλψης και νοσηλείας.

Ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί είναι η περιουσία που διαθέτει ο Δήμος μας, η λιμνοθάλασσά μας, το λιμάνι μας, τα ποτάμια μας. Η διαχείριση όλων αυτών πρέπει να γίνεται από το Δήμο με σεβασμό στο περιβάλλον και τα όποια έσοδα προκύπτουν από διάφορες δραστηριότητες( εκμετάλλευση διβαριών, λιμενικό ταμείο κλπ) να λειτουργούν ανταποδοτικά για τους δημότες.

Επίσης μεγάλο κέρδος για το δήμο και τους δημότες θα φέρουν μια σειρά από τουριστικές δραστηριότητες οι οποίες θα κωδικοποιηθούν και θα παρουσιάζονται μέσω ενός τουριστικού οδηγού που θα φτιάξουμε, στα τουριστικά γραφεία για να εντάξουν το Μεσολόγγι σε πλήρη τουριστικά πακέτα. Ταυτόχρονα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της ιδέας για την κατασκευή του θεματικού πάρκου Ελληνικής Επανάστασης. Η υλοποίησή της δεν είναι εύκολη αλλά μπορεί αν γίνει να φέρει τεράστια ωφέλη στην περιοχή. Επίσης θα αναπτύξουμε δραστηριότητες σε σχέση με το ποδήλατο και συγχαίρουμε τους συμπολίτες μας που παίρνουν πρωτοβουλία στον τομέα αυτό.

Επίσης συγχαίρουμε και θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που εξυπηρετεί και βοηθά το κοινωνικό σύνολο. Θα επιδιώξουμε να στηρίξουμε δράσεις όπως το κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό παντοπωλείο κλπ σε συνεργασία με την εκκλησία αλλά και φορείς ή φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Κοσμά για τις δράσεις που αναπτύσει στον τομέα προσφοράς προς τον Άνθρωπο και να δηλώσω ότι θα συνεργαστούμε στενά προκειμένου να προσφέρουμε ανακούφιση σε συνδημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες.

Περνώντας σε ένα άλλο θέμα θέλω να κάνω ειδική μνεία στον τομέα που ονομάζεται Αγροτική Ανάπτυξη. Όπως πολλοί γνωρίζετε σύντομα οι Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης θα περάσουν στους Δήμους. Αυτό σημαίνει ότι θα αποκτήσουμε ως δήμος ένα τεράστιο εργαλείο στήριξης προς τους αγρότες μας. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να στηρίξουμε επιστημονικά αυτό τον τόσο σημαντικό για την περιοχή μας κλάδο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε καλά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα θα υποστηρίξουμε

δραστηριότητες επεξεργασίας και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων. Θα πάρουμε πρωτοβουλία για την ανάδειξη της ελιάς Καλαμών ως προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης.

τη δημιουργία ειδικού τμήματος ενημέρωσης για τα τρέχοντα και επερχόμενα ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των καλλιεργειών αλλά και την επιδίωση συνεργασιών μεταξύ αγροτικών συνεταιρισμών με σκοπό τη διάθεση πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων στις εσωτερικές και εξωτερικές αγορές.

Εδώ θα κλείσω αυτό το κομμάτι γιατί δε θέλω να σας κουράσω. Θα κάνω μία τελευταία αναφορά σε ένα πρόβλημα το οποίο αφορά στα αδέσποτα ζώα. Το πρόβλημα έχει παραγίνει το τελευταίο διάστημα και πρέπει και θα υπάρξουν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς.

Φίλες και Φίλοι,

                         έχουμε πολλά πράγματα στο μυαλό μου, τα οποία έχουμε περάσει μέσα στο πρόγραμμά μας ως σημεία και θα αναπτύξουμε μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου.

Σας καλώ να δείτε το πρόγραμμα μας, να δείτε τους υποψηφίους μας, να έρθετε σε επαφή μαζί τους και θα καταλάβετε ένα πράγμα. Έχουμε σχέδιο, έχουμε τη δύναμη, έχουμε τους ανθρώπους. Είμαστε οι καλλίτεροι, ερχόμαστε σε αντιπαράθεση μόνο με προτάσεις και πολιτικό λόγο. Καταδικάζουμε δε, οποιαδήποτε άλλου είδους αντιπαράθεση. Για εμάς όλοι οι δημότες είναι ίσοι και πρέπει να απολαμβάνουν τα αγαθά για τα οποία πληρώνουν, εξίσου.

Και λέγοντας όλοι οι Δημότες είναι ίσοι εννοούμε και όλους όσους στελέχωσαν τα άλλα ψηφοδέλτια τους οποίους καλώ απόψε να δουν τις απόψεις μας και να μας βοηθήσουν, να είναι μαζί μας μετά την 18η Μαίου αλλά και όταν θα αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου. Όλοι είναι απαραίτητοι για να πετύχουμε. Δεν περισσεύει κανείς και πόσο μάλλον άνθρωποι με διάθεση προσφοράς στα κοινά.

Φίλες και φίλοι, δε θα κλείσω ευχάριστα αλλά δε μ’αρέσει να χαϊδεύω αυτιά.

           Η κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη, ο Δήμος χρωστάει πολλά εκατομμύρια ευρώ, και το ίδιο και η ΔΕΥΑΜ η οποία είναι στο παρά πέντε του κλεισίματος. Τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά τίποτα δεν είναι και άλυτο αρκεί οι κατάλληλοι άνθρωποι να πάρουν το τιμόνι. Δεν ερχόμαστε να σας πούμε ψέμματα, να σας γεμίσουμε υποσχέσεις απλώς για να κερδίσουμε τις εκλογές. Αυτή είναι η κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ή που τουλάχιστον είναι ορατή από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας. Σας λέμε την αλήθεια και μόνο και σας διαβεβαιώνουμε ότι μετά τις εκλογές θα νικήσουμε και τα προβλήματα.

Είμαι βέβαιος ότι την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε πάλι εδώ μαζί σας νικητές και έτοιμοι για την τελική νίκη της 25ης Μαϊου.

Σε αυτό το σημείο σας παρουσιάζω τους Συνεργάτες μου…

Σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας κοιτώ στα μάτια καθαρός και κρυστάλλινος γιατί έχω τη συνείδησή μου ήσυχη ότι σας είπα την Αλήθεια!!!

Σας ευχαριστώ

   
© dimosgiatapaidiamas.gr